Hayallerinin peşinden koş

Her sabah kalkdığında 2 seçeneğin var;
Hayallerinle uyumaya devam et veya kalk ve hayallerinin peşinden koş..

2016 yılında, Antalya'da JCI Antalya şubesi ile birlikte "İkna ve İletişimin Sırları" temalı bir seminer vermiştim.

Cumartesi günü ve Antalya'da olmasına rağmen 40 kişi katılmıştı. 3 kişi de sadece bu seminere katılmak için Adana'dan gelmişti.

Bugün birçok insan kişisel gelişim ve satış üzerine eğitim almayı gereksiz buluyor. Bu çok büyük bir yanılgı. Şirketler, bu konulardaki eğitimler yerine elemanlarına daha çok teknik ve mesleki eğitimlere gönderiyorlar. Diğer yandan sürekli motivasyon ve kişisel gelişimin ne kadar önemli olduğunu söylüyorlar.

Sonuç, kişisel gelişimini tamamlamamış bir çok erişkin özel ve iş hayatında sorunlar yaşıyor. Psikologlara ve terapiye giden birçok üst düzey, hayattaki boşluklarından kurtulmaya çalışıyorlar.

İletişim ve ilişki sorunları şirketlerin en öncelikli sorunları arasında. Diğer bir sorun, takım çalışması; temelinde iletişim ve ilişki sorunları sebebiyle çoğu şirkette takım ruhu ve işbirliği teşebbüsleri başarısızlıkla sonuçlanmakta.

İnsan dediğimiz fiziksel olarak hep dışa dönüktür ve mutluluğu hep dış dünyaya atfeder. Oysa bir gün iç dünyasına yolculuk eder ve asıl mutluluğunun kaynağını orada bulur.

Dış dünya odaklı yaşayan bir birey kendisini tanımaması sebebiyle kendisini geliştiremez ve iş hayatında üst noktalara erişse de içsel dünyasında değersiz ve yetersiz hisseder.

Neden?
Çünkü, bakış açısı ve elde ettiği bilgiler kişiyi bulunduğu noktaya getirir. Daha ileri değil.

Daha ileri gitmek için kişinin yeni bakış açısına( paradigma) ve yeni bilgilere (vizyona) ihtiyacı vardır.

İnsanın en istediği ve en korktuğu şey; değişimdir.

Değişim için kişinin öncelikle istemesi gerekir.

Kişisel gelişim gözlemleyerek ve deneyimlenerek yapılır. Kişi kendi gelişimi için öğrendiklerini ve araştırdıklarını ancak bu şekilde hayata geçirir.

Kişisel gelişim bitmeyen bir yolculuktur; o nedenle hiçbir zaman ben artık herşeyi öğrendim diye yetinmeyin. Kendinizden sürekli daha fazlasını bekleyin.

Başarısızlıktan ve risk almaktan korkmayın. Yeni insanlarla tanışma konusunda istekli ve aktif olun.

'Hiçbir şeyden asla vazgeçme, vazgeçenler yalnızca kaybedenlerdir.' - Abraham Lincoln

Başkalarının tecrübelerinden öğrenmek, size avantaj ve zaman sağlar.

En önemlisi, günümüzün hızla değişen dünyasında yeni bir vizyon ve bakış açısı kazanmak için sürekli eğitim ve koçluk alma konusunda zaman ve bütçe ayırın.

Yaşam bir yolculuktur.

O nedenle bir sonuçtan çok, bir süreçtir. Hayatın keyfini çıkarmak, kendinizi sevmeniz ve geliştirmeniz için kendinize yatırım yapmanız lazım.

Kişisel gelişim seminerime katılan kişileri tek tek tebrik ettim. Çünkü, Cumartesi günü olmasına rağmen üç saatlerini eğitime harcamışlardı.
Hayat yolculuğunda edindikleri yeni bilgiler ve taze bakış açısı ile daha bilinçli ve mutlu yollarına devam edeceklerdi.

Ben tutkularımı; eğitim vermek, konuşmacı olmak ve yazarlık , Jaycees sayesinde keşfettim. Bu nedenle çok şanslı olduğumu düşünüyorum.

Her türlü insan ile tanışma ve dokunma lüksüne sahibim ve bu beni çok zengin hissettiriyor. Ayrıca, öğrenmenin yollarından biri de öğretmektir. Kendimi geliştirdiğim sürece, yaptığım işleri yapmaya devam edebilecektim.

Tavsiyem, hayatinızı renklendirmek için hayallerinizi bulun ve gerçekleştirmek için tüm yolları deneyin ve hiçbir zaman pes etmeyin...


Sevgilerimle,

Taner Özdeş

Comments powered by CComment

Bize Ulaşın

Halim Meriç İş Merkezi Cemal Sururi Cd. No:25/18 Şişli İstanbul

  • dummy0532 255 97 82

E-Bülten

E-posta adresinizi girin, size daha fazla bilgi gönderelim...

Ara