Hayattan Ne İstiyorum?

Bir akşam Metro ile eve dönerken , güvenlik görevlisi bana gözleri görmeyen bir vatandaşa eşlik etmemi rica etti. Hemen kabul ettim. Kendisi ile merdivenleri indik.O kadar pozitif bir enerjisi vardı ki . “Bana sizin bir şey yapmanıza gerek yok, ben gerisini hallederim” dedi.
O kadar seri merdivenleri indi ki
“Doğuştan mı? “ diye sordum.
“Hayir daha sonra oldum” dedi .
Merdivenlerin sonuna gelmiştik. Kendisini diğer yöne gideceğimiçin bekleyen iki kiz öğrenciye teslim ettim .

Bundan iki sene önce Ülkerspor'a Andrea Bocelli'yi dinlemeye gitmiştim. Sesi muhteşemdi. Dünyanın en iyi seslerinden birisiydi. Kendisinin de her iki gözüde görmüyordu. Aynı akşam akşam oğlunun 19. yaşini birlikte kutladık. Yüzünde tüm konser boyunca hep bir gülümseme vardı. Bu da tutkusunu bulan mutlu bir insanın ifadesiydi.

Elkon adlı bir şirkete eğitim vermiştim. Sürpriz bir şekilde eğitimde Rus ve Kazak öğrenciler de vardı Tüm eğitimi hem İngilizce hem de Türkçe verdim. Benden böyle bir şey istememişlerdi, hatta bu konuda bana bilgi de vermemişlerdi. İçim rahat etmedi. Elimden gelenin en iyisini yapmak istemiştim. Rus öğrencilerin disiplini ve öğrenme istekleri beni çok etkilemişti.

Bir akşam iki İronman Oğuz ve Burcu'nun düğününe SUNSET restorana davetliydik. İki sene önce SUNSET'in tüm garsonlarını eğitmiştim. Hepsi beni görünce o kadar ilgili davrandılar ki, çok mutlu oldum. Öğretmen olmak dünyanın en güzel duygusu ..

Geçen gün Avusturya Lisesinden bir arkadaşımızın Pizza restoranı Cortiletto’ya gittik. İçeriye girdiğimde fırının önünden pizza yapan bir kadın gördüm. Adı Ayşe idi . Suratında kocaman bir gülümseme, gözlerindeki pırıltıyı gördüm. Sonra hamuru açışını hayranlıkla izledim, hatta fotoğraflarını çektim. Tüm gün aynı şeyi yapmasına rağmen, işini böyle tutku ile yapmak büyük bir ayrıcalık !

Bugün arabamda Anthony Robbins'i dinliyorum. Arabamda sürekli kişisel gelişim CD leri dinlerim.

Hayatta, mutlu olup olmadığınızı öğrenmek için, kendinize şu üç soruyu sorun diyor:
- Hayattan ne istiyorum?
- Neden istiyorum ?
- İstediğimi şeyi nasıl elde edebilirim?

Ben bu sorunun cevabını yıllarca önce bulmuştum. Bunun keyfini yaşadığım her an hissediyorum. İnsanları eğitmek ve bilgi ve tecrübemi her platformda paylaşmak; sizler de bu yazımı okurken bunun bir parçası oluyorsunuz ..

İnsan hayata bir amaç için geliyor. Ve bu amacı bulması bence en önemli görevi olmalı. Amacı bulmak, bir nevi kendinizi bulmak oluyor.

Tutkularını bulan insanlar aynı anda hayat amaçlarını buluyorlar. Sonrasında da çalışmak zorunda kalmıyorlar. İnsanın tutku duyduğu bir işte çalışması büyük bir ayrıcalık.

İnsanin gözlerini görmesi veya görmemesi bir noktadan sonra önemini yitiriyor.
Gerçek mutluluk görmenin ötesinde bir şey ..
İnsanin hayattaki en önemli amacı mutlu olmak değil mi ?
Aşık Veysel şöyle demiş:
" Gözlerim görseydi , toprağı tanıyamazdım . Sizin gibi basar geçerdim ."
Ve bu akşam Biletix gişesinin önünde beklerken, genç bir kadın yanıma yaklaştı . " Taner bey, merhaba" dedi
" Merhaba, tanışıyor muyuz?" dedim ( gülümseyerek)
" Ben sizin Facebook arkadaşınızım , sizi 4 sene önce Marmara Üniversitesinde dinlemiştim ve o günden beri sizi Facebook'dan takip ediyorum" dedi.
Harika bir duygu hissettim.

Sevgilerimle,
Taner Özdeş

Comments powered by CComment

Bize Ulaşın

Halim Meriç İş Merkezi Cemal Sururi Cd. No:25/18 Şişli İstanbul

  • dummy0532 255 97 82

E-Bülten

E-posta adresinizi girin, size daha fazla bilgi gönderelim...

Ara