Çok Çok İyi Hayat!

Ella Fitzgerald’in muhteşem caz CD’sini dinlerken ruhum dinleniyor, eski günlere gidiyorum... Elimde Zig Zagler’in “Çok çok iyi Hayat” kitabı. Bu kitabı yeni okumaya başladım. Beni inanılmaz motive etti.. Kitabın verdiği ilhamla bu yazıyı yazmaya karar verdim.

İnsanın başarısı temelde fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal dengesine bağlıdır. Bu dengeyi sağlamanın yollarından en önemlileri kendimizi geliştirmek, yeniliklere açık olmak, değişime uyum sağlamak ve sabırlı olmaktır.

Başarı nedir? Tutku mu? Çok çalışmak mı ? Performans mı? Vazgeçmemek mi?
Mutluluk nedir? İstediğini elde etmek mi? İstediğine kavuşmak mı? Sahip olduğuna şükretmek mi? Anı yaşamak mı? Yetenek mi önemli , yoksa gayret mi? Bu soruları her zaman kendimize soruyoruz. Hayatın anlamını, daha iyiye sahip olmanın yollarını arıyoruz. Bunu tek başına yapmak ne kadar akıllıca .. Zaman, dünyada herkesin eşit sahip olduğu ama nasıl kullandığımıza göre bizi başarılı veya başarısız yapan en önemli unsurların başında geliyor.

Hedeflerimize ulaşırken, tek başımıza mı başarmaya çalışmalıyız yoksa defalarca deneyerek, yanlış yaparak doğru yolu mu bulmalıyız yoksa daha verimli ve hızlı olarak başkalarının tecrübelerinden, hatalarından öğrenerek, bizi sevenlerin desteği ile mi daha hızlı ve akıllıca mı başarmalıyız?

İki oğlum da bu yaz yine çalışıyor; biri Hillside Su Otel’de yaz stajı yapıyor. İnsan kaynakları müdürüne dün oğlum nasıl gidiyor, memnunmusunuz diye sordum. “Harika bir çocuk yetiştirmişsiniz, biz birlikteliğimizden dolayı çok mutluyuz.” cevabını alınca oğlumuzla gururlandık. Cem’i 15 yaşından beri 4 yıldır çalıştırıyorum. Diğer oğlum Emre de son 2 senedir çalışıyor. O da bir Pazarlama şirketinde çalışıyor. Sabah 9 akşam 7 . Tüm arkadaşları eğlenirken, yan gelip yatarken günde 10-12 saat çalışıyorlardı. Cem, geçen sene Housecafe’de garson olarak çalışmıştı. Çalışmanın önemini onlara küçük yaşlardan öğretmeya çalıştım. Bu sene Yasemin Sungur’dan “Kendini Tanıma ve kariyer seçimi “ koçluğu aldırttım. İnsan kolay yetişmiyor. Anne ve baba olarak onlara yol göstermeliyiz, destek olmalıyız, zorlukları ve engelleri hayatlarının başında yaşamalarına fırsat tanımalıyız.. Biz de eşim Neylan’la bunu yapıyoruz.

Günümüzde kişinin kendisini her gün eğitmesi, yeni şeyler öğrenmesi, kendini sürekli geliştirmesi hayatta var olması için zorunlu. Öğrencilere hep şunu söylerim: “Öğrenmeyi bıraktığım gün yok olurum.”

Türkiye’de ve dünyada eğitimde sınırlar kalkıyor. Uzaktan eğitim ve e-MBA yakın zamanda eğitim sistemininde devrim yapacak. Bundan 3 ay önce Almanya’dan bir email aldım. Benim ilearningglobal.tv de eğitim vermemi istiyorlardı. Dünyaya açılmak en büyük hedeflerimden biri. Bu mükemmel sistemle tanışmam, Özgür Şengül adında bir girişimcinin beni “google”da bulması ile gerçekleşiyor. Çabanın şansı getirdiğinin en güzel örneği . E-learning dünyada hızla yayılan bir kavram. ilearningglobal.tv (İLG) kişisel gelişim ve paylaşım platformu, bu yılın Mart ayında, resmi açılışı yapılan online video akademisidir. Dünyanın çeşitli ülkeleri tarafından, en çok davet alan, 40’ın üzerinde bestseller kitabı olan ve 1000’in üzerinde firmaya danışmanlık ve eğitmenlik yapan Brian Tracy, ilearningglobal için, şu ana kadar gördüğü en iyi iş olduğunu söylüyor.

“İLG online akademi” dünyanın en iyi konuşmacı, danışman ve mentorundan oluşmaktadır. Bunların arasında, Brian Tracy, Tom Feltenstein (Mcdonalds Pazarlama Direktörü), Mark Victor Hansen (Guiness Rekorlar kitabı, Chickensoup for the Soul’un yazarı) , John Grey ( Mars&Venus-Secret), Bill Bartmann’ı (Forbes 400 Milyarderi) bulunuyor.

Daha önceleri, dünyanın zirvesindeki, çok uluslu 500 şirketin ve onların en pahalı CEO’ larını eğiten ve danışmanlık yapan bu profesyonellere ulaşmak imkansızdı. ilearningglobal.tv, milyonlarca insanın pozitif değişimini sağlayacak büyük bir devrim yaratacak.

İlearningglobal, yeni bir çağın başlamasına neden olan internetten daha da büyük bir devrim yaratacak. Bir düşünün, internetiniz yok . Mailleşme imkanınız yok. Hayatınız nasıl zorlaşır değil mi? Kısa bir zaman sonra İLG için de, aynı şey söz onusu olacak. Herkes dünyanın en iyi mentorlarına eğitimcilerine ulaşabiliyor, kendilerini hızla geliştiriyorken, bu sistemi kullanmayanlar için durum ne olabilir sizce?

İstatistiklere göre, dünyanın zirvesinde bulunan başarılı şirketler, gelirlerinin % 3 ve daha fazlasını, elemanlarının gelişimi ve eğitimi için harcıyorlar. Bu şirketler, eleman gelişimi için harcadıkları her doların, 20- 30 kat fazlasıyla geri döndüğünün bilincindedirler.

Soru şu ki, başarılı olan şirketler çok başarılı oldukları için mi elemanlarının eğitimine para harcıyorlar yoksa elemanlarının eğitimine para harcadıkları için mi çok başarılılar?

Tarihe baktığımızda, başarılı insanların, istisnasız ve devamlı öğrendıklerini görürüz. Dünya nüfusunun % 20’ sini oluşturan en çok kazanan bu grup, aynı zamanda da bütün dünya gelirinin % 80’ ine sahip.

Şimdi birkaç detay, İlearningglobal, en son teknolojiyi kullanarak, videoları, HD kalitesinde ve Buffring olmadan izleyebilmenize olanak sağlamaktadır. Videolar, ortalama 8-15 dakikalık bölümler halindedir. Bu, gerçek anlamda ilham alarak daha iyi bir lider, daha iyi bir yönetici, daha iyi bir aile, daha iyi bir eş olmak için, yeterli bir zamandır. Ayrıca, firma sahipleri ve çalışanlarına yönelik, aktif plan ile interaktif eğitim ve sertifikasyon sistemi de mevcuttur. İLG, doğru eğitmen ve mentoru , direk sizin evinize veya ofisinize getiriyor. Bu kalitede eğitimi hemde video ortamında , en güncel konularda evimizde almak bir hayal olmalı. O nedenle ben de bu heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim..


Finansal Özgürlük kitabında şu vurucu cümle ilgimi çekti : “Throughout history, the common denominator found that the top 20% of the population, so we are talking the cream of the crop here, earn the most and hold 80% of the wealth. Have you ever wondered what plan the 20% follow for success? I have and that is why I want to share with you the most powerful success plan I have seen.



Zig Zagler şöyle diyor : “ Tutkunun en yüce biçiminin daha iyi amaç edinen türden bir tutku olduğuna inanıyorum. “Çok çok iyi “ hayatı, içinde yaşadıkları dünyayı değiştirme tutkusuna sahip olan kişiler yaşar. Bu “dünya” sadece aileleri, mahalleleri, cemaatleri, şirketleri ya da ülkelerinden ibaret olabilir. Ama en nihayetinde, tutkumuzla tek bir insanı etkilemek de dünyayı değiştirmek demektir. Bir insanı tutkumuzla özendirmek, esinlenmek, motive etmek, kendimizi aşmak ve başkalarını da yanımızda götürmek demektir.” Çok çok iyi” hayatın özü işte budur.!

“ Yeteri kadar çok insanın istediğini elde etmesine yardım edersen hayatta istediğin her şeyi elde edebilirsin” diyor Zig Zagler. Umarım benim de bu yazımla ve bu paylaşımla sizlere bir katkım olmuştur..

Yazımı bitirirken Prof. Randy Pausch’un kanserden bir ay önce ölmeden önceki 400 öğrencisine yaptığı son konuşmayı sizlerle paylaşmak isterim.. Bu video beni derinden etkiledi. Şöyle diyor : “ Doğru şekilde yaşarsanız, eninde sonunda hayalleriniz sizin olur “ Hayat birbirimizden öğrenerek, paylaşarak, yanlış yaparak, deneyerek, çok kere deneyerek, ama tutkumuzla vazgeçmeden doğru bir amaç içinde çalışarak anlam kazanıyor.

Şimdi sizi bu muhteşem konuşmanın videosu ile baş başa bırakıyorum ..
http://www.tanerozdes.com/Prof-Randy-Pauschun-Son-Dersi_m74.aspx

Uzaktan öğrenme konusunda artık bir devrim Türkiye’de başladı: ilearningglobal.tv ve bu muhteşem haberi sizlerle paylaşmaktan mutluyum. Siz de lütfen çevrenizle paylaşın. Bilgiye ulaşmak , dehalardan öğrenmek hiç bu kadar kolay ve ekonomik olmamıştı. Fırsatı değerlendirmek elimizde, her zaman doğru seçimleri yapmak sizin elinizde! Ülkeme böyle bir sistemi getirmekten ne kadar mutlu ve gururluyum bilemezsiniz.

Sevgilerimle,
Taner Özdeş

Comments powered by CComment

Bize Ulaşın

Halim Meriç İş Merkezi Cemal Sururi Cd. No:25/18 Şişli İstanbul

  • dummy0532 255 97 82

E-Bülten

E-posta adresinizi girin, size daha fazla bilgi gönderelim...

Ara